torsdag 27. april 2017

Forskjell på bronkitt og lungebetennelse

Forkjølelsen går over til en bronkitt. Mange startet med en forkjølelse, men så gikk den aldri over. Det er viktig å utelukke lungebetennelse og . Hva er årsaken til bronkitt?


Lungebetennelse er en betennelsesprosess i lungevevet.

Akutt bronkitt er en forbigående infeksjon i slimhinnene i luftrøret og bronkiene. Det vanligste kjennetegn er vond hoste. Man kan også få lett feber, verkende . Både bronkitt og lungebetennelse er alvorlige sykdommer som påvirker de.


Sliter du med surkling i brystet, har du vondt i lungene eller hoster du deg sliten? Luftveisinfeksjoner, som gjerne kommer om høsten og . Noen ganger får man en bakteriell tilleggsbetennelse, og er man riktig uheldig, kan bronkitten gå over til en lungebetennelse.

Bronkitt kan unntaksvis utvikle seg til en lungebetennelse. Mykoplasma lungebetennelse behandles litt annerledes enn vanlig lungebetennelse. De øvrige har øvre luftveisinfeksjon eller akutt bronkitt.


Les artikkel som forklarer forskjellen på Paracet og Ibux. I prosent av tilfellene virker ikke antibiotika, hvis du har bronkitt. Nedsatt allmenntilstan høy feber og rask pust kan være lungebetennelse. Som regel er infeksjonen ufarlig, men hos noen kan den være . Legen bruker ofte diagnosen akutt bronkitt hvis et barn får pusteproblemer . Skyldes lungebetennelsen en bakterieinfeksjon, kan det behandles med antibiotika. Både lungebetennelse og bronkitt viser lignende symptomer som hoste, piping i brystet og høye nivåer av slimproduksjon.


En merkbar forskjell. Tilstanden kan være . Kronisk bronkitt (R79). Sykmelding sjelden aktuelt.


Bronkiene går videre til hver sin lunge, der de, på samme måte som et tre, blir til millioner av grener. Er det forskjell på kols og astma?

Pneumokokker er bakterier som kan gi alvorlig lungebetennelse. Nedre luftveisinfeksjoner. Obstruktiv lungesykdom. Forskjellen på influensa og forkjølelse.


Hoste kan være et tidlig symptom på irritasjon i bronkiene. Hjernehinnebetennelse kan komme etter en annen infeksjonssykdom, f. Kan man høre på hosten om det er lungebetennelse ? Hvis du hoster opp slim, kan det være tegn på lungebetennelse , men det er ikke slik at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg