torsdag 13. april 2017

Kynnere øverst i magen

At barnet ditt beveger seg i magen din gir deg en trygghet om at barnet har det bra. Opplever du at barnet ditt ikke beveger seg eller beveger seg stadig mindre er dette. De aller fleste som opplever en episode med mindre bevegelser fra barnet sitt har. Hvis du har vært gravid før, kan det være du kjenner liv før uke 20.


Så viktige er bevegelsene fra babyen i magen. Dere er ikke redde for at mer fokus på babyens bevegelser kan føre til mer engstelse?

Dersom en gravid er bekymret, skal det være lav terskel for å ta kontakt med jordmor . For deg som har vært gravid er det ganske umulig å forestille seg. De færreste kjenner spark før i uke 1 og mange ikke før i uke 20. Når fordøyelsessystemet jobber så beveger faktisk tarmene dine på seg. Lite liv i magen kan være tegn på at barnet ikke har det så bra. Spark og bevegelser i magen kan gi verdifull informasjon om.


Det er ikke så vanlig å kjenne bevegelser så tidlig som i uke 1 men det er mulig. Etter hvert vil også kjæresten din og du selv kunne kjenne bevegelsene utenpå magen din, det er veldig hyggelig! Kan vi ha sex når hun er gravid ?

Marianne (20) visste ikke at hun var gravid. Kjente bevegelse første gang uke 1 å samboer kjente spark på . Har du vært gravid før, kan det være du kjenner liv før uke 20. Hvorfor er det viktig å kjenne bevegelser fra barnet i magen ? Hvis du opplever at barnet ikke beveger seg eller det beveger seg mindre og mindre, er det ofte bare en variasjon.


Gravid uke til 26. Du er nå over halvveis i svangerskapet og kan etter hvert kjenne bevegelser utenpå magen. Fosteret har både våkne perioder og . I uke kan noen gravide så smått begynne å kjenne bevegelser inne i magen. Men hvis du ikke gjør det, er det ingen grunn til bekymring.


Det kommer, men nå er fokuset på å rydde vekk ting vi ikke bruker på. Det er individuelle forskjeller hos gravide for når bevegelser først oppfattes. Jeg er selv gravid , . Hvis babyen sover, kan du forsiktig ta på magen , drikke noe kaldt, eller gå en . Når den stopper å bevege seg i magen , er det et faretegn. Mors emosjonelle tilstand under graviditeten har stor påvirkning ikke bare på. Bildet eller forestillingen mor har av fosteret i magen kan påvirke.


Er du partner, venn, kollega, familiemedlem eller nabo til en gravid kvinne?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg