onsdag 19. april 2017

Halsbrann

Halsbrann

Magesekken inneholder syre for å fordøye maten du spiser. Halsbrann oppstår når syre kommer opp i spiserøret fra magesekken. Syren kan noen ganger . Symptomene oppstår gjerne i forbindelse med tunge måltider eller inntak av . Det finnes mange egenråd som kan hjelpe på plagene.


Halsbrann

Perioder fylt med fet mat og mye alkohol kan føre til halsbrann eller sure oppstøt. For å fordøye maten vi spiser trenger vi magesyre. De aller fleste av oss kjenner følelsen, sure oppstøt og en brennende følelse i brystet. Dersom du opplever tilbakevendende halsbrann , er det mest sannsynlig. Hyppig halsbrann over tid kan være et varsel om kreftsykdom.


Hvis du får halsbrann ofte og det er plagsomt, kan det hende du trenger behandling. Matvarer og drikke som kan utløse halsbrann og sure oppstøt. Du behøver ikke unngå alt, men unngå kun de produktene som fremprovoserer halsbrann hos deg. Når surt mageinnhold kommer opp i munn og svelg, gir det halsbrann og sure oppstøt. Denne artikkelen omhandler behandling av sure oppstøt og halsbrann hos gravide, skissert som en behandlingstrapp.


De fleste av oss vil oppleve slike plager fra tid til annen. Forekomsten varierer fra omtrent . NO: Mellom fem og prosent av befolkningen plages av halsbrann , ifølge Norsk helseinformatikk og andelen er økende. Vi griller, spiser fetere og mer krydret mat, og drikker gjerne . Cirka halvparten av alle gravide kvinner plages av halsbrann og sure oppstøt – magesyrerefluks.


Heldigvis finnes det gode råd du kan prøve selv, før du oppsøker apoteket eller legen, ifølge ekspertene. Vi vet at overspising overbelaster fordøyelseskapasiteten og kan gi halsbrann. Mange kvinner opplever også halsbrann i siste trimester av svangerskapet. Dette kan by på utfordringer, som spesielt halsbrann og sure oppstøt, sier Kristine Nordkvelle, som er klinisk ernæringsfysiolog ved Lovisenberg Diakonale . Overlege og forsker Eivind Ness-Jensen tror snusere kutter ut eller reduserer snusbruken om de opplever halsbrann og sure oppstøt.


Er du plaget med halsbrann og sure oppstøt? Da kan vektreduksjon være løsningen. Ok, tradisjonell halsbrann er litt annerledes enn dette, men for de som lider av det kan det iblant fortone seg slik.


Foto: Panther Media Vis mer. Det typiske symptomet er halsbrann , en brennende følelse som brer seg fra brystbenet og oppover. Ribbe, pinnekjøtt og lutefisk er mat som gjerne fører til halsbrann. Grilling og noe godt i glasset er en viktig del av sommerkosen for mange. Sosiale grillmåltider gir . Mange, store og tunge måltider med fet og røkt mat er også oppskriften på halsbrann og sure oppstøt.


Halsbrann

Tilstanden er ofte kombinert med sure oppstøt og smerter øverst i mellomgulvet. Opplever du at halsbrannen legger . Her får du tips mot halsbrann. Hos legen får man vite at halsbrann skyldes at lukkemuskelen i bunnen av spiserøret ikke fungerer skikkelig.


Den fungerer som en ventil som . Lær mer i denne artikkelen! Symptomer på halsbrann : En ubehagelig, brennende følelse som vanligvis starter i brystet og beveger seg opp mot halsen. Denne uken tar vi for oss halsbrann , som forbannes av mange vinelskere, og neste uke er det kongenes sykdom, som passer utmerket .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg