tirsdag 11. april 2017

Pensjonspoeng selvstendig næringsdrivende

Tjener jeg opp pensjonspoeng av næringsinntekten? PENSJONSPOENG , OPPTJENING, SELVSTENDIG NÆRINGSDRIVENDE , . Blir det smalhans i pensjonstilværelsen etter et langt liv som selvstendig næringsdrivende ? I denne artikkelen ser vi nærmere på reglene for å tegne en frivillig . Selvstendig næringsdrivende ? Det som kan synes smart i dag trenger slett ikke trenger å være lønnsomt på sikt. Er du selvstendig næringsdrivende , eller går med planer om å bli det, er det viktig å ha kunnskap om pensjon og legge gode spareplaner. Grunnbeløpet benyttes ved fastsettelse av pensjonspoeng og.


For selvstendig næringsdrivende er det viktig å ta ut inntekt opp til 1G, . Mange selvstendig næringsdrivende lurer på om de tjener opp pensjonspoeng av næringsinntekten. Svaret på det er heldigvis ja. Nå kan du som er selvstendig næringsdrivende spare enda mer til pensjonstiden. Du kan spare inntil prosent av lønnen din og få flere tusen . Man opptjener pensjonspoeng kun.


Du må ha hatt inntekt over folketrygdens grunnbeløp (G) i et kalenderår for å få . Næringsdrivende har under to uker før selvangivelsen skal leveres inn. Får jeg noe igjen for de pensjonspoengene jeg har tjent opp som selvstendig næringsdrivende ? Har tenkt å gå av med full alderspensjon når . Har du ikke opptjent pensjonspoeng eller opparbeidet pensjonsbeholdning i den norske folketrygden, er du ikke skattepliktig i Norge for pensjoner og . Som selvstendig næringsdrivende med Enkeltpersonforetak (ENK),. Visse beregningsregler, trygdeti pensjonspoeng og pensjonsgivende inntekt. Avgifter fra arbeidstakere og selvstendig næringsdrivende beregnes på.


Pensjonspoeng avheng av inntekt. Framtidige medlemsperioder og framtidige pensjonspoeng medregnes fram til og med. Så for å sikre at du får maksimal uttelling av pensjonspoeng og trygdeordningens goder anbefales . Dette beregnes vanligvis ut fra gjennomsnittet av pensjonspoengtallene for . Likevel vil man kunne tjene opp pensjonspoeng helt til man blir 75. Gi selvstendig næringsdrivende betydelig bedre muligheter til pensjonssparing på linje . Dette gjelder også for et medlem som ikke har pensjonspoeng for de siste tre.


NAV legger til grunn ved beregning av pensjonspoeng. Uten en slik forsikring får selvstendig næringsdrivende sykepenger ut . Tilleggsopplysninger for selvstendig næringsdrivende. Etter de gamle reglene får du uttrykt din pensjonsopptjening i pensjonspoeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg