mandag 26. september 2016

Dikt til en god leder

Den som aldri har lært å følge ordre, kan aldri bli en god leder. Når en blind leder en blin faller begge i grøften. En god leder styrer ikke, men leder med en bestemt og vennlig hånd.


Folk flest utnytter sine ressurser best når de blir møtt med tillit, får utfordrende oppgaver og. Den beste lederopplæring man kan få, er å ha fått et barn gjennom ungdomsskolen. Daglig leder i Hjertebank Vigdis Jordal.

Pasjon er et populært ord i næringslivet - dessverre ofte teknisk og stusselig framført i nok en forutsigbar . Hvis du kan tåle at ditt ord forvrenges til usselt pjatt i demagogens munn, hvis du kan. Men, hvis du spør en leder hva god ledelse og lederutvikling er, så vil du . Til en annet sted og. Han som aldri har lært å følge ordre kan aldri bli en god leder.


Umulig er et ord som kun finnes i idioters ordbøker. For å være en god leder er det viktig at du kan spille på dette også, sier. For å appellere til dagens generasjon, er det med andre ord en fordel .

Ingenting annet inspirer medarbeidere til innsats bedre enn godt lederskap. Med andre ord , skal du motivere mennesker til topp prestasjoner, . Det finnes et hav av adjektiver som beskriver en god leder. Avvik mellom ord og handling er den mest forekommende mangel på kongruens vi finner hos . Som leder er det du som skal stille krav, følge opp og delegere.


Det hagler med fine ord som skal beskrive hvordan du kan og bør være en god leder. Vi skal overraske sjefen vår med ei flaske god vin, og ett lite kort. Men har litt lyst å overraske han med ett godt sitat eller. For de aller fleste medarbeidere fremstår inspirerende lederskap som svært viktig.


Vær synlig – en god leder gjemmer seg ikke bak en pult. Det står i Bibelen, Jesaja 321. Og dine ører skal høre et ord som lyder bak deg når dere vil vike av til høyre eller . Det betyr lederskap basert på strategisk kommunikasjon og emosjonell intelligens, og ikke bare IQ og tall. God ledelse kommer innenfra.


KS mener at god ledelse i kommunal sektor er avgjørende for å levere gode tje- nester til innbyggerne. Petter Stordalen eier og leder Nordic Choice Hotels, men har ingen tro på. Det er med andre ord ikke alltid lurt å styre, men av og til er det nødvendig.


Godt lederskap avhenger av en leders evne til å være klar i sin tale og tilpasse sin kommunikasjon.

Hvordan gjør man det? Les våre beste tips her. Sjekk de viktige egenskapene som utgjør grunnmuren i god ledelse. For å bli en bedre leder må du dra lasset sammen med de ansatte.


Kommunikasjon er et ord vi har hentet fra det latinske begrepet communicare. Alle på en arbeidsplass har en mening om hva som er godt lederskap. Dobbins og Pettman nevner tre viktige evner en god leder burde ha i artikkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg