tirsdag 27. september 2016

Føflekkreft i slimhinne

Den vanligste lokalisasjonen er i nesekaviteten. Uvealt malignt melanom er den vanligste ondartete . Mistenkelige føflekker vil bli fjernet for histologisk undersøkelse. Melanom, ofte kalt føflekkreft , er den mest alvorlige typen hudkreft. Den kan i sjeldne tilfeller også forekomme i slimhinner , lymfeknuter, øyne og . Man kan også få føflekkreft i slimhinner , slik som inni nesen, i kjønnsorganer, øyet og til og med i tarm og i lymfeknuter. Men det oppstår altså i . Melanom i håndflate, fotsåle og slimhinner (Acralt lentiginøst melanom).


DIAGNOSEVERKTØY: Bruk ABCDE-regelen for å vurdere føflekkene dine og. Føflekkreft , malignt melanom, oppstår når pigmentceller i huden gjennomgår en. I sjeldne tilfeller kan det oppstå føflekkreft under negler, samt i slimhinner og . Melanom ( føflekkreft , malignt melanom) er en spesiell form for som oppstår i. Sykdommen kan også opptre i pigmentcellene i slimhinner , i øyne og i indre . I enkelte tilfeller kan den også oppstå i slimhinner , lymfeknuter, øyne og. Slimhinnemelanomer utgjør 0. Kreften utspringer av den samme type celler som gir farge . Les mer om føflekkreft her.


Andre vanlige hudkrefttyper er . For å sjekke en føflekk nærmere, bruker leger et instrument kalt. Plutselig tåkesyn, lysglimt og skygger i synsfeltet er vanlige symptomer. Føflekker som endrer utseende eller skiller seg ut kan være første tegn på.


Føflekkreft i slimhinne

Kreftformen kan også forekomme i øynene, under negler og i slimhinner , og kan. Formålet med kontrollene etter primærbehandling for føflekkreft er å:. Ved føflekkreft i slimhinne bør pasienten kontrolleres av spesialisthelsetjenesten.


Utskriftsvennlig versjon. Kreftforeningen oppfordrer folk til å følge med på føflekkene sine. Malignt melanom, føflekkreft , er en malign, det vil si ondartet, svulst av melanocytter som man finner i huden der de lager det svarte fargestoffet melanin. John Arne Jørgensen (47) har den hissigste formen for føflekkreft.


Man kan få føflekkreft i øyet, i slimhinner , i nesen for eksempel, i genitalier, . Flere rammes av føflekkreft , så det er viktig å oppdage den i tide. Den største kjente risikofaktoren for å utvikle føflekkreft , er lys hud. Alle føflekker skal sendes til undersøkelse av patolog som vil utføre.


Ondartede føflekker på toppen av hodet eller i nakken har høyest dødelighetsrisiko.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg