fredag 16. september 2016

Hvordan finne ut om barnet har astma

Rundt prosent av alle som har astma får de første symptomene før de fyller ti år,. Hvis barnet viser slike symptomer kan det være nødvendig å prøve ut. Her kan du se filmer som viser hvordan du bruker ulike inhalatorer.


Astma er en vanlig tilstan og sees hos rundt av norske skolebarn. Ofte har barnet eller nær familie astma , atopisk eksem, eller allergier. Administrasjonsmåten ( hvordan medisinene inntas) vil variere avhengig av alder.

Når et barn har astma , vil det i perioder ha pustebesvær. Et skriftlig behandlingsskjema beskriver hvordan du skal øke og redusere medisinene. Barn med astmatisk pust bruker lengre tid enn normalt på å puste ut.


Er det en allergi som har løst ut den bronkiale hyperreaktiviteten, blir denne i tillegg også. Noen barn har bare astmasymptomer i pollensesongen eller i kontakt med. Hvilke symptomer hos barn kan skyldes astma ? Hva skjer med barn som har astma ? Hvordan finner legen ut om mitt barn har astma ?

Luftveiene (bronkiene) hovner opp og slimdannelsen øker. Diagnostikk av astma : En viktig undersøkelse for å påvise astma er spirometri,. Før man stiller diagnosen astma , er det viktig for legen å få en nøyaktig beskrivelse av hvordan symptomene har artet seg, når du har plager,.


Det er også nyttig å vite om noen i din nærmeste familie har astma eller. Akutt astma hos barn. Småbarn har hyppigere astma -symptomer enn større barn.


Kun astma -spesialister bør skrive ut behandlingen til småbarn. Hver gang jr (år) blir forkjølt hoster han. Vi har vært hos lege mange ganger, for han har til tider hatt antydninger til falsk krupp. Forekomsten av astma hos barn og unge har økt de siste tiårene.


Dette hemmer luftpassasjen ut og inn av lungene. Hvis andre i familien har astma eller hvis barnet har eksem øker dette også sjansen for at . Astma har typiske symptomer, men allikevel kan det ta tid før diagnosen. I bar overkropp kan man se at barnet bruker ekstramuskulatur for å puste ut , dvs at det. Det kan være nyttig å ta blodprøve for å finne alt barnet er i stand til å . Kanskje sender legen noe av slimet barnet hoster opp til et laboratorium, for å finne ut om sykdommen . Har barnet ditt pollenallergi?


Dessuten kan ubehandlet allergi utvikle seg til allergisk astma.

Gjentatt nysing, tett. I tillegg har barnet kanskje røde øyne som renner og klør? Måling av nitrogenoksid-gass i pusten prøves nå ut til å avdekke astma. Vil det si at hvis du mistenkte at barnet ditt har astma , så ville du ønske at NO-analysen var tilgjengelig?


Stavanger er den eneste privatpraktiserende. Et lite barn som har feber, gråter og er utilpass, trenger mye trøst og omsorg. Er gulpingen kraftig og står som en sprut ut av barnet , eller kommer lenge etter målti.


Sykdommene står i alfabetisk rekkefølge for at det skal være enkelt å finne den. Mange barn har astmalignende symptomer de første leveårene, også ved .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg