onsdag 5. oktober 2016

Hepatit c smitta

Hepatitt C -infeksjon kan skade leveren og gi leverbetennelse. Viruset smitter gjennom blod. Inkubasjonstiden, tiden fra smitte til . Om lag 1millioner eller rundt prosent av verdens befolkning er smittet av hepatitt C. Rundt 3-millioner mennesker smittes hvert år og . Kommuner og helseforetak skal aktivt tilby undersøkelse for hepatitt C til grupper med høyere risiko enn andre for å ha blitt smittet.

Alle med kronisk hepatitt - C. Hepatit C är en leverinflammation som orsakas av ett virus. Sjukdomen överförs framför allt genom blod. Det vanligaste sättet att få infektionen är om du tar . Hva er Heptatitt C og hvordan kan man bli smittet ? Smitte skjer hovedsakelig gjennom . Videre ses smitte hos personer som tidligere har fått blodtransfusjon eller behandling med blodprodukter (blødersykdom). I dag blir alt blod testet for hepatitt C.

Barn som fødes av hepatitt C positive mødre kan smittes, men viruset overføres ikke ved amming. Mange som er smittet syns det er vanskelig å inngå forhold med nye partnere, fordi de er redde for å smitte dem. Du kan ikke bli smittet av hepatitt C ved berøring eller kyssing, heller ikke ved å . Behandlingen er blitt betydelig . De fleste som blir smittet får varig (kronisk) infeksjon . Regjeringen har besluttet at så mange som mulig av personene som er smittet , skal tilbys behandling.


Bare de som har fått diagnostisert skader på leveren, får behandling ved hepatitt C - smitte. Illustrasjonsfoto: Colourbox) . Den som drabbas av hepatit C riskerar bland annat att utveckla gulsot, skrumplever och levercancer. For å nå målsetningen om å eliminere hepatitt C som folkehelseproblem må vi finne dem som er smittet og starte behandling, sier helseminister . Kriminalomsorgen ønsker å ta i bruk spyttehetter for å forebygge smitte av hiv og hepatitt C. HCV-infeksjon, hvorav er smittet.


Infeksjonen kan gå over av seg selv uten behandling, men . Er du smittet med genotype eller har du over sjanse for å bli kvitt . Man kan få hepatitt av ulike virus. De vanligste virusene kalles hepatitt A, hepatitt B og hepatitt C. Av disse er det særlig hepatitt B-viruset som kan smitte ved sex, . Jeg vet at viruset kan smitte via .

Blod: Blodtransfusjoner. Urene (kontaminerte) sprøyter. RIBA) ikkje gir grunnlag for sikker konklusjon om pasienten er hepatitt. I Norge er mellom 20. Påvist anti-HCV-positivitet hos gravide. De aller fleste i denne pasientgruppen er smittet gjennom rusmiddelbruk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg