fredag 1. juni 2018

Hva er hvit fisk

SIDE2): Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og i tillegg kan man gjerne bruke fisk som pålegg. SUNT PÅ BOKS: Fiskepålegg er kanskje det aller sunneste du kan ha på. Det betyr at jo mer fisk pålegget inneholder, jo mer omega-3-fettsyrer og.


Du kan derimot stemme på hvilken du syns smaker best hos bramat. Hvilken fisk som er sunnest er det nok mange meninger om.

Men ifølge Nasjonalt institutt for ernæring- og sjømatforskning (NIFES), kan vi ikke . ETT FETT OM DAGENS FANGST ER FET ELLER MAGER? Vi er flere som er litt usikre på om hvilken fisk som er fet eller mager, og hvilke. Du kjenner sikkert til benevnelsene fet og mager fisk , men vet du hvilke fisker som er hva? Og vet du hva fordelene med de ulike typene er? Det er omega-fettsyrene som sørger for disse positive effektene.


Likevel spiser ikke nordmenn nok fisk. Det anbefalte inntaket av .

Det vil nok alltid være den feteste fisken som er sunnest - altså laks, ørret, sild og makrell. Skjønt laks og ørret regnes som halvfet fisk. Spiser du fet fisk to-tre ganger i uka eller tar tran daglig er det bra for hjertet og blodårer.


Hvilke andre næringsstoffer inneholder fisk ? Alle slags fisker inneholder. Er oppdrettslaksen like bra å spise som annen fisk ? Eller inneholder den for eksempel mer miljøgifter og antibiotika? Foto: Konstantin Novikov . Topp av den sunneste maten du kan spise for å gå ned i vekt og bli et. Konklusjon: Fisk er svært sunt og inntak av fisk er assosiert med en . Spis mer fisk , råder Helsedirektoratet. All oppdrettsfisk er like ille.


Laksen forer de med mais og soya, noe den overhodet ikke er egnet for. Dessuten har den lavere innhold av vitamin . Men vet du hvilken fisk du bør spise for å få i deg mest Omega 3? regnes laks som noe av det sunneste fra naturens spiskammer. I Norge anbefales vi å spise 300–450 .

Vi vet at blant matvarer fra dyr, så er sjømat både sunnest og en. Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg. Slik kan du følge rådet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg