mandag 4. juni 2018

Midthjernen

CNS (Central Nervous System). Inndeling av nervesystemet I. Cerebrum (storehjernen). Hjernen er kroppens viktigste organ. Den styrer veldig mange funksjoner, og er hovedsentral for.


Først litt om hjernens anatomi : Kraniet omslutter hjernen og hjernevæsken.

Det er hjernen , som bearbejder vores sanseindtryk, kontrollerer kroppens funktioner og er sæde for vores bevidste erkendelse og viljestyrede handlinger. Retzius trodde nemlig – som vi snart skal komme tilbake til – at hodeskallens anatomi hang sammen med hjernens anatomi , og at dette igjen fortalte noe om . Det andre problemet er at det er liten støtte i studier av hjernen at. Jeg begynte å trekke hjernen opp og bort fra kraniebunnen – elevasjon er riktig.


Fordi vi opererer et aneurisme før det har sprukket, er hjernens anatomi ren og . Andre MRI-teknikker kan brukes til å undersøke blant annet . Strukturell MRI gir svært gode og detaljerte bilder av hjernens anatomi. I prosjektet er det benyttet mål på hjernens anatomi og aktivitet, i tillegg til nevropsykologiske tester.

Walhovd og Fjell undersøkte hvordan . Nervesystemet opdeles i et centralt nervesystem som omfatter hjernen og hjernestammen, samt et perifert nervesystem. Den er den utviklingsmessig ”eldste” delen av hjernen. Anatomisk tilsvarer den grovt sett hjernen slik den . Sentralnervesystemet består av hjernen og ryggmargen.


Vi vet nå en del om hjernens anatomi og avanserte funksjon. Men hva har de forskjellige hjernedelene. Og hjernens sjef er på mange måter den fremre delen av pannelappen. Det er faktisk ikke slik at vi bare bruker 10–prosent av hjernen vår. Selv om hjernen vår anatomisk sett kan deles i en venstre og høyre . Viser òg CSF (cerebrospinalvæske), motorisk og . De dypere lagene av hjernen er de eldste.


Når man studerer anatomien til menneskehjernen, kan man se den i lys av evolusjonen. En nervepirrende fortelling om vår dynamiske og formbare hjerne Johan. Selv om mange forskere er fokusert på skadene på den delen av hjernen som kalles striatum, som årsak til HS-symptomer, gir ikke det et fullstendig bilde på . Boken har kapitler om grunnleggende kunnskapsområder som anatomi , genetikk og nevropsykologi, og mer spesifikke kapitler om blant . Ny forskning viser at forskjellen på vanlige mennesker og såkalte hukommelsesatleter ikke ligger i hjernens anatomi , men i forbindelsene . Folk sier ofte at det er mellom tre og fem personer eller styrker som driver på i misbrukerens hjerne.

I dag tar vi en titt på anatomien bak tvang . I det såkalte Papyrus Edwin Smith nevner han kranie-beinas . Til syvende og sist er det anatomi som skiller hjernen fra de andre organene. Det er mer anatomisk kompleksitet i selv en liten del av hjernen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg