tirsdag 30. april 2019

Hvordan merket du hjernesvulst

Hjernesvulst ( kreft i hjernen ) er en ondartet svulst som oppstår inne i hjernen. Brystkreft sprer seg oftest til skjelett, lever, hjerne og lunger, og hver type av metastaser har egne symptomer. Diagnosen var lungekreft i stadium med spredning.


MR, som viste at cecilie hadde spredning til hjernen. Lymfogen spredning er den vanligste første spredningsvei.

Metastatisk brystkreft betyr at kreftceller fra den opprinnelige svulsten i brystet har spredt seg til andre deler av kroppen via. Dette kalles også fjernspredning. Gå til Prognosen (leveutsiktene) etter spredning avhenger av flere. Det hender kreft plutselig forsvinner. Hvis det er spredning til hjernen , kan det være effektivt å benytte en strålekniv.


Slik strålebehandling finsikter strålen inn på kreftcellene , slik at en unngår . Kreft i lunger og bukspyttkjertel tar flest liv. Operasjonen gjøres ikke dersom det er spredning til andre organer, til lymfeknuter eller hvis.

Gjennomsnittsalder for dem som dør av sykdommen er år og levetid med sykdommen er nesten år. Les også: Hjernen trenger stillhet for å fungere i hverdagen . En svulst som har oppstått på grunn av spredning , kalles en metastase. En svært begrenset levetid , det var det første jeg tenkte da jeg fikk . Symptomer på lungekreft kan oppstå sent i sykdomsforløpet, noe som fører. Langtidsoverlevelsen hos pasienter med spredning er på kun én prosent.


Lungekreftbehandling blir stadig bedre, slik at pasientene får forlenget levetid. Jeg vet det ikke finnes noe fasit, men hva har dere erfart? Flere enn før lever med kreft med spredning , men fortsatt er overlevelsen lav for pasienter hvor sykdommen har spredd seg når de får . Lungekreft diagnostisert for et år siden, med spredning til lymfer. Cirka av alle tilfeller av lungekreft er kreft i bronkiene.


Ved småcellet lungekreft gis også forbyggende strålebehandling mot hjernen. Aftenposten har nylig omtalt at pasienter kan kjøpe kreftmedisiner som det offentlige ikke tar seg. Forskjellsbehandlingen får direkte konsekvenser for pasientenes levetid.


Terje Roll Danielsen hadde spredning til hjernen. I juni i år ble Ingrid igjen innlagt. Denne gangen for brystkreft med spredning.

Et par dager tidligere hadde hun stått hjemme på . Det er snart to år siden tobarnsmoren fra Asker fikk diagnosen lungekreft med spredning til lymfesystemet. Da hadde hun følt seg dårlig en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg