torsdag 18. april 2019

Kan far kreve 50 samvær

Vi har i flere år nå hatt delt omsorg (dvs vi har hatt barna annenhver uke) i. Ved fast delt bosted har foreldrene krav på en ekstra barnetrygd på deling. Den ene går ut på at barnet automatisk får delt bosted hvis foreldre ikke. Den tar sikte på å stimulere til delt omsorg ved at delt omsorg trekkes . Har overtagelse av felles bolig betydning for hvem som får omsorgen for barna?


Hva er forskjellen på delt fast bosted og samvær?

Hva vil det si å ha felles . Ifølge den tredje hypotesen om fraværende foreldre er det ingen forskjell mellom. NAV spør om vi har delt omsorg. UTEN å ha delt bosted (slik vi har det), men også delt bosted uten . Og ville dere inngått delt foreldreansvar?


Har aldri vært sammen med bf. I flere land er det innført lover om delt bosted som rettsnorm. Hvis foreldrene ikke blir enige, kan retten avsi dom om fast bosted og samvær.

Det finnes også foreldre som ønsker å praktisere delt fast bosted , men hvor . Delt omsorg vil si at barnet har fast bosted to steder og at barnet bor omtrent like mye hos hver av foreldrene. Istedenfor uttrykket delt omsorg , . Før dette benyttet man begrepene daglig og delt omsorg. Når barnet har delt bosted bor det fast hos begge foreldrene etter samlivsbrudd.


Delt bosted er ikke det samme som at barnet har samvær med . Der barnet har delt bosted , tar bidragsfogden utgangspunkt i hvor. Skal barnet ha fast bosted hos en av foreldrene, eller skal barnet ha delt bosted ? Daglig omsorg for barnet har den av foreldrene som barnet bor fast hos. Men også her er det mange nyanser og forskjeller fra sak til sak. Vi har delt omsorg , så barna bor like mye hos oss begge.


Da må jeg faktisk betale henne enda mer siden forskjellen i inntektene er blitt enda større. Med delt bosted , må foreldrene bli enige om eventuell flytting av. Forskjellen på standard og størrelse mellom de to hjemmene . Det er barnet som deler boste mens det er foreldrene som deler omsorgen.


Til forskjell fra vanlig samværsordning innebærer delt bosted at både mor og far . Foreldre som bor hver for seg har langt oftere enn før delt bosted for barna.

Avgjørelser om foreldreansvar, fast bosted og samvær skal etter barneloven treffes. Etter samlivsbrudd står foreldrene fritt til å avtale delt omsorg ( delt bosted ). I Norge har det de senere år vært en stor økning i bruk av delt bosted for barn. Far og mor flytter fra hverandre, det blir delt bosted , men begge. Barnas stemme vil ikke bli mindre viktig dersom delt bosted blir innført.


At delt omsorg er best for barnet, er det delte meninger om. Det er vanlig å avtale at de ikke skal være noe bidrag ved delt bosted. I dette ligger det at man må være alene om omsorgen for barn og fylle vilkåret om ikke å. Med delt bosted menes at barnet bor fast hos begge foreldrene.


Spesielt i en sak om omsorg for mindreårige barn, kan det hevdes at det overhode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg