mandag 29. april 2019

Influensa oppkast

Influensa er en betennelse i luftveiene forårsaket av influensa -virus. Dårlig matlyst, magesmerter og eventuelt oppkast er heller ikke uvanlig, særlig hos barn. Har du influensa kan du også oppleve magesmerter, oppkast og dårlig matlyst. For å være sikker på om du har influensa må du få tatt prøver hos lege.


Influensa skyldes et virus og kan derfor ikke behandles med antibiotika.

Magen er urolig, enten med oppkast eller diaré. Det kan være vanskelig å skille mellom influensa og forkjølelse - og av og til greier man heller ikke skille. Noen får også diaré og oppkast.


Influensa og influensalignende symptomer er den hyppigste årsaken til at folk oppsøker lege. For de aller fleste, er det ikke farlig å ha influensa , . Jeg lurer på om en influensa kan starte med hodepine, oppkast og leddsmerter for så å gå over til hoste, rennende nese, feber og frostanfall i tillegg? Bakgrunn: Mytene om influensa og forkjølelse sirkulerer raskt i.

Folkehelseinstituttet gir her råd om pleie i hjemmet av personer med influensa. Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Influensa gir kraftigere symptomer og sykdomsforløp enn vanlige forkjølelsesvirus. Sykdomsbildet er nokså likt vanlig influensa , men kvalme, oppkast og diaré ses hyppigere.


Det rapporteres om lav risiko for komplikasjoner og . Oppkast og diare forekommer også. Mindre barn får høy feber, kaster opp, spiser dårlig og blir slappe, blir lett inntørkede, og har hoste og nesetetthet. Svært smittsom infeksjon forårsaket av influensavirus. Magesmerter og eventuelt oppkast , særlig hos barn. Symptomer på influensa er høy feber, frysninger, muskelsmerter, hodepine, slapphet, sår hals og tørrhoste.


Mageplager, og så med oppkast , kan forkomme, . Her får du svar på ALLE spørsmål om influensa. Gravide er i risikogruppen, og bør vaksineres mot influensa , mens barn. Mindre vanlige symptomer kan være kvalme, magesmerter, oppkast og diare.


Typiske symptomer og tegn på influensa er sår hals og tørrhoste, rennende.

Få er syke av influensa hittil i år. De syke er mest smittsomme mens de har oppkast og diaré, men de er også smittsomme i en kort periode før . Har du et barn med influensa eller omgangssyke er det lett at resten av familien. Omgangssyke er et virus som gir diaré og oppkast , og smittekildene er flere. Andre typiske symptomer på influensa er tørrhoste, hodepine, verking i kroppen og noen ganger oppkast og diaré, sier Jansen til Avisenes . Ved typisk influensa kommer . Hvis du er forkjølet eller har influensa , diaré eller oppkast , eller mastitt, skal du fortsette å amme som normalt. Babyen din blir ikke smittet gjennom brystmelken.


Barnet skal holdes hjemme i to døgn etter at diaré og oppkast har gitt seg. Ammede barn har vanligvis god motstand mot infeksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg