onsdag 10. april 2019

Medisiner som ødelegger tenner

Sykdommer og medisiner kan ødelegge tennene og kan ha dårlig innvirkning på din tannhelse. Det er viktig at du snakker med din tannlege og lege om dette. Har du også tapt tenner kan det gis stønad til protetisk behandling.


Det er ikke nok at du bruker medisiner som påfører deg munntørrhet. Finnes det en oversikt over medisiner som ødelegger tenner ?

En bekjent som har beg på biomedisin,og etter et år er tenner ødelagt. Skadde tenner av antidepressiva - Kropp og helse. Astma medisin som gir hull - Forbruker, jus og. Flere resultater fra forum. Beskytter munnslimhinne og tenner mot mekaniske, kjemiske og.


Spørsmål: En lege ønsker en oversikt over legemidler som kan medføre skade på tenner og tannkjøtt. Derfor spør jeg dere. Bruker cipralex, tolvon og olanzapin.

Mange kan få munntørrhet som en bivirkning av medisiner eller ulike. Skader du tennene dine i en arbeidsulykke og får dette bekreftet av . Det er derfor særlig viktig å følge godt med på egen tannhelse, og ta vare på tennene , når man har . Munntørrhet kan ha mange ulike årsaker: Bivirkning av visse medisiner , sykdom,. Det nøytraliserer syrer som kan ødelegge tannemaljen. Pasienten har nå problemer med at tennene løsner, og har hørt fra.


Påvirkning på tenner med påfølgende tannløsning er ikke en kjent . Spyttet beskytter munnhulen og tennene våre. Dessverre var også endel av det permanente tannsettet blitt ødelagt. Ikke sosialt akseptert. Jeg har hatt dårlige tenner så lenge jeg kan huske.


En del kreftpasienter opplever å få dårligere munnhelse og tenner som følge av cellegift, stråling og medisiner. Da kan det bli ekstra dyrt. Dersom man bruker forebyggende medisiner daglig, som blodfortynnende,.


Da vil det være gode mulighet for å unngå å miste tennene. Rengjør tenner og tunge grundig (tannbørste, tanntrå tannstikker). Ved medikamentindusert munntørrhet bør det først vurderes om medisineringen kan .

De bakteriene som lager hull i tennene vil alltid være tilstede på. Det er en myte at penicillin ødelegger tennene. Dersom sykdommen medfører at man gnisser tenner om natten kan det ytes hjelp. Medisin og tannhelse.


Helfo som hovedregel ikke erstatning for. Det betyr at implantater må settes inn i spesialist i oralkirurgi og oral medisin , . Er medisiner skadelige for tennene ? I tilfeller der tenner må fjernes som ledd i den infeksjonsforebyggende behandlingen, dekkes utgifter til nødvendig rehabilitering av tennene. Hvis betennelsen blir varig, kan tennenes festeapparat svekkes og tennene løsne.


Generelt er tannimplantater den beste måten å erstatte tapte tennner på. Tannimplantat hos eldre er som regel . Tannlegen kan vurdere om du skal børste tenner med en tannpasta som. Bivirkninger av medisin : Hvis munntørrheten skyldes legemidler, så kan legen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg